18 | 11 | 2018

Een gemeente die er wil zijn voor de buurt, heeft niets te bieden als ze niet dicht bij God leeft.

Wil je smaakmaker zijn in je omgeving, dan heb je voortdurend voeding nodig.

Een aanstekelijke gemeente is vol passie voor God, en vol liefde voor Hem.

Ds. Réns van Loon – publicatie ‘kerk voor de buurt’

Beste gemeenteleden,

Afgelopen maanden hebben we met een aantal gemeenteleden nagedacht over onze aanwezigheid in het dorp Kinderdijk. We bezitten nog steeds een mooi kerkgebouw en hebben het verlangen om als gemeente (meer) dienstbaar aanwezig te zijn in het dorp. Hoe kunnen we als gemeente ‘kerk voor de buurt zijn’ en Gods liefde aanwezig laten zijn in Kinderdijk?

ONDER DAK

Onder het dak van onze kerk willen we starten met een aantal activiteiten en gastvrij onderdak bieden aan de bewoners van het dorp. Met deze activiteiten hopen we een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in het dorp.

ACTIVITEITEN

Koffie-inloop
Het Elzenhonk is op DV vrijdagmiddag 16 november, 14 december en 11 januari open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, graag een praatje maakt of een spelletje speelt. De inloop is tussen 14:00 uur en 16:30 uur.

Kerstmaaltijd
In de kerstperiode zal in het Elzenhonk een maaltijd worden georganiseerd. Iedereen vanuit de buurt is hiervoor welkom.

Gebedsuur
Eén keer per maand is er op zondagmiddag een gebedsuur waarin we willen samenkomen om  God te aanbidden, de gemeente te versterken en Gods leiding te vragen voor dit project. Gemeenteleden en mensen uit de buurt zijn welkom.

Aanstaande  zondag  18 november is er gelegenheid om met elkaar te bidden. Allen welkom om 14.00 uur.

Muziek
In 2019 willen we graag starten met een muziekactiviteit. Over de invulling moet nog verder worden nagedacht.

DOET U MEE?

Wij hopen dat u/jij ook enthousiast wordt van dit initiatief en mee wilt doen! Koffieschenken, het organiseren of bereiden van de kerstmaaltijd, het bijwonen van het gebedsuur, meedenken over een muziekactiviteit, …..  Spreek gerust één van de hiernaast vermelde personen aan of stuur een email naar het genoemde mailadres.

INFORMATIE

Tijdens het koffiedrinken na de ochtenddienst van DV 4 november in Kinderdijk kunnen we hier met elkaar over doorpraten. Daarnaast volgt regelmatig een nieuwsbericht via de kerkbode of de website van de kerk

Peter & Marjan van de Boogaard, Jan & Jobke Koesveld, Patrick & Frida den Ouden,

Gert den Ouden (wijkouderling),Jan Rozendaal (diaken), Johan Klop (wijkdiaken)