22 | 08 | 2018

STAND VAN DE OPBRENGST 30-04-2018 IS € 9100,-

HGJB Project 2018,
Deze maanden gaan de clubs van onze gemeente aan de slag met en voor de kerk in Egypte.
Het Thema is, Open je ogen!
Dit gebeurt door in de bezinning hiermee bezig te zijn en d.m.v acties geld hiervoor in te zamelen.
Het is niet gemakkelijk om christen te zijn in dit Islamitische land.
Er is vaak weerstand en wantrouwen en ook horen we zelfs van aanslagen op kerken.
Toch trekken de Egyptische christenen zich niet terug, ze ontmoeten elkaar, bidden tot God en groeien in hun geloof.
Ze sluiten hun ogen ook niet voor de problemen om hen heen. Zij openen de ogen juist op een bijzondere manier voor de omgeving!
De kerken zorgen o.a. voor gratis medische zorg, cursussen voor vrouwen en jongeren in hun omgeving.
Dit project van de HGJB is in samenwerking met de GZB die er ook een zendingswerker heeft uitgezonden,
hij geeft o.a. les aan de predikanten-opleiding.

Meer info over het project vind u op; Www.diaconaalproject.nl