11 | 12 | 2018
ds. A. van Lingen (predikant)
Middelweg 86
☏ 0184-683377

dhr. J. Noteboom (Pastoraal medewerker)
☏ 0184-418877

Doopbediening

Ongeveer eenmaal per twee maanden vindt de bediening van de Heilige Doop plaats. Doopaangifte en doopzitting worden gehouden in de week vóór de doopzondag. Beide ouders worden dan verwacht. Trouwboekje mee brengen! Tijdens de zitting zal met elkaar worden gesproken over de betekenis van de Heilige Doop.

De datum van doopbediening wordt afgekondigd en aangegeven in de kerkbode. Graag ook bij de doopdienst het trouwboekje meenemen zodat de predikant de tekst van de dienst daarin bij kan schrijven.

Avondmaalsviering

Het Heilig Avondmaal wordt vier maal per jaar, zondags in de morgendienst, gevierd.

Tijdens de kerkdiensten op de zondag voorafgaande aan de avondmaalszondag, wordt er een voorbereidingspreek gehouden. Tot nader zelfonderzoek wordt daarbij het eerste gedeelte van het Avondmaalsformulier gelezen.

In de week voor de avondmaalszondag is er Censura Morem. Aansluitend wordt een voorbereidingsbijeenkomst belegd, waarin met elkaar wordt nagedacht over het Heilig Avondmaal.

In de middagdienst van de avondmaalszondag wordt er dankzegging gehouden.

De geplande datum wordt vooraf in het Kontaktblad aangegeven. Plaats en tijd worden ook vermeld in de kerkbode en de agenda op deze site.

Huisbezoek

Eenmaal in de twee jaar wordt, na afspraak, een huisbezoek afgelegd bij alle gezinnen van de gemeente. Dit bezoek zal, normaal gesproken, door een ouderling en een diaken of bezoekbroeder afgelegd worden. Verwacht wordt dat alle gezinsleden, zoveel als mogelijk is, bij het huisbezoek aanwezig zullen zijn. Voor een pastoraal gesprek op uw verzoek, kunt u contact opnemen met uw predikant of wijkouderling.

Ouderenpastoraat

Ouderen boven de 70 jaar worden door de pastoraal medewerker vaker bezocht dan de gebruikelijke huisbezoeken. Bij verhindering van de predikant zal de pastoraal werker ook incidenteel ziekenhuisbezoeken afleggen.

Doorgeven van: Geboorte – Ziekenhuis – Jubileum - Overlijden enz.

U wordt vriendelijk verzocht bij geboorte, overlijden, huwelijksjubileum, ziekenhuisopname en ziekenhuisontslag contact op te nemen met c.q. bericht te sturen aan de predikant of wijkouderling. Wijziging van gezinssamenstelling gaarne doorgeven aan de administratie.

Na de geboorte van een kind ontvangen de ouders kraambezoek vanuit de pastorie.

Kerst en jaarwisseling

Houtploeg