18 | 10 | 2019

HERVORMDE GEMEENTE KINDERDIJK-MIDDELWEG

Welkom op deze site, hier vindt u informatie over onze Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg.

Deze site is bedoeld om u op de hoogte te houden van alles wat er in de gemeente gebeurt en D.V. gaat gebeuren. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u met ons in contact komen, neem dan gerust contact met ons op door een mailtje te sturen via de volgende link: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg is een gemeente die wil staan in de traditie van de Reformatie. De belijdenis van de kerk in haar beginjaren en van de kerk in de Reformatie is ook haar belijden. Totdat Hij komt!

Kerkdiensten Rehoboth

Voorganger :Ds. A. van Lingen
Thema: Jozef over weinig getrouw

Voorganger : Ds. J. van Dijk - Ridderkerk
Tekst: Mattheus 24 vers 37-39

Voorganger : Ds. R.W. van Mourik - Alblasserdam

Voorganger : Ds. M.W. Westerink - Langerak

Voorganger : Ds. P. Vermaat - Veenendaal

Kerkdiensten Kinderdijk

Voorganger: Ds. W.C. Meeuse - Sliedrecht
Tekst: Genesis 11 vers 4

Voorganger : Ds. F. Luijtjes - Ermelo
Tekst: Jesaja 40 vers 6-8

Voorganger: Dr. A.J. Kunz - Katwijk

Voorganger: Ds. A. van Lingen
Dankdag

Soms valt er een regel weg vanwege het scannen van de verschillende delen van de pagina

Timon biedt jeugdhulp en jongvolwassenenzorg, gemotiveerd en geïnspireerd vanuit de christelijke levensovertuiging.

Sinds 2016 is pleegzorg hier ook onderdeel van.

We hebben al veel kinderen een stabiele plek kunnen bieden, maar de vraag naar pleegouders blijft groeien.

We zoeken in regio Dordrecht in het brede kerkelijke segment naar nieuwe pleegouders.

Dit is belangrijk voor een goede match tussen pleegkind en pleegouders.

5 redenen om hét gezinsdagboek van 2020 te kopen:

1. Het dagboekje van de GZB is al voor heel veel mensen tot zegen geweest. U koopt niet alleen een mooi dagboekje, maar met de aanschaf steunt u ook nog eens het zendingswerk. Maar liefst € 8,- van de prijs van € 12,50 komt ten goede aan het werk van de GZB.
  2. Het is echt een dagboek voor jong en oud. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen te lezen en één voor persoonlijke bezinning. Kent u het dagboekje nog niet? U kunt hier een aantal overdenkingen inzien.
  3. Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan het dagboek. Doordat zij hun ervaringen in de overdenkingen verwerken, krijgt u een inkijkje in Gods wereldwijde Kerk.
  4. Het dagboek biedt leuke extra’s zoals kinderpuzzels, wereldrecepten en verhalen uit de landen waar de GZB werkt.
  5. Met een oplage van 39.000, is ‘Een handvol koren’ het best verkochte dagboek van Nederland.

Bestel het boekje nu! Dat kan via de plaatselijke zendingscommissie    .Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opening catecheseseizoen

D.V. maandagavond 23 september is er een openingsavond van de catechese.

Het begint officieel om 19.30 uur, maar als je er om 19.15 uur bent staat er koffie of frisdrank met een taartje voor je klaar.

Op deze avond zijn de werkvakantiegasten naar Uganda aanwezig. Zij gaan ons vertellen van hun reis en laten zien waarom het goed is dat we ons diaconale potje van de catechisatie dit jaar besteden voor HomeSweetHome.

Bovendien kunnen jullie kennismaken met mijnheer Van Wijngaarden, de nieuw kerkelijk werker die ’s maandags catechisatie zal geven.

Probeer allemaal aanwezig te zijn. Ouders en ook andere gemeenteleden zijn hartelijk welkom.

We zullen ervoor zorgen dat de avond niet langer duurt dan tot 21.00 uur.

Vanaf 19 september hebben we weer bijbelstudiemorgens in de achterzaal van de Rehoboth. We komen meestal om de twee weken bij elkaar om samen na te denken over een gedeelte van de Bijbel. We luisteren naar een meditatie en bespreken in groepjes een aantal vragen die hierbij horen. De bijbelstudies komen uit het blad De Hervormde Vrouw en gaan dit seizoen over: ‘Hou(d) vast ! vanuit de brieven van Paulus aan Timotheüs.

Deze brieven staan vol pastorale en diaconale adviezen. Het volgen van Jezus kan lijden veroorzaken. Hoe gaan wij daar mee om? Wat geloven wij? Belangrijk is het dat wij ons vasthouden aan de gezonde leer en aan een gelovig leven. Hoe gaan wij om met ons geld, is genoeg genoeg of willen wij steeds meer? Of laten wij ons leiden door Hem, in vertrouwen. Deze thema’s zullen in de Bijbelstudies naar voren komen. Handig is om een schriftje of notitieboek aan te schaffen voor de Bijbelstudies, hierin kunnen we onze vragen van het hoofdstuk in opschrijven evenals de creatieve verwerking.

10 oktober zal er een spreker namens Friedenstimme aanwezig zijn. Alle gemeenteleden of belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. In februari gaan we een morgen creatief aan de slag.

Jong en oud zijn van harte welkom om met ons mee te doen. Onze eerste verenigingsmorgen is donderdag 19 september. Inloop vanaf 9.00 uur waarna we om 09.30 uur beginnen. De ochtend duurt tot ongeveer 11.30 uur en is in de zaal van de Rehoboth. De rest van het programma is terug te vinden op de site van de kerk. Er is oppas aanwezig.

Anita van Zoelen

Extra Agenda Items