14 | 12 | 2019

Soms valt er een regel weg vanwege het scannen van de verschillende delen van de pagina

5 redenen om hét gezinsdagboek van 2020 te kopen:

1. Het dagboekje van de GZB is al voor heel veel mensen tot zegen geweest. U koopt niet alleen een mooi dagboekje, maar met de aanschaf steunt u ook nog eens het zendingswerk. Maar liefst € 8,- van de prijs van € 12,50 komt ten goede aan het werk van de GZB.
  2. Het is echt een dagboek voor jong en oud. Elke dag biedt twee overdenkingen: één voor jongeren of om als gezin samen te lezen en één voor persoonlijke bezinning. Kent u het dagboekje nog niet? U kunt hier een aantal overdenkingen inzien.
  3. Naast predikanten en jongerenwerkers schrijven ook veel zendingswerkers mee aan het dagboek. Doordat zij hun ervaringen in de overdenkingen verwerken, krijgt u een inkijkje in Gods wereldwijde Kerk.
  4. Het dagboek biedt leuke extra’s zoals kinderpuzzels, wereldrecepten en verhalen uit de landen waar de GZB werkt.
  5. Met een oplage van 39.000, is ‘Een handvol koren’ het best verkochte dagboek van Nederland.

Bestel het boekje nu! Dat kan via de plaatselijke zendingscommissie    .Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Timon biedt jeugdhulp en jongvolwassenenzorg, gemotiveerd en geïnspireerd vanuit de christelijke levensovertuiging.

Sinds 2016 is pleegzorg hier ook onderdeel van.

We hebben al veel kinderen een stabiele plek kunnen bieden, maar de vraag naar pleegouders blijft groeien.

We zoeken in regio Dordrecht in het brede kerkelijke segment naar nieuwe pleegouders.

Dit is belangrijk voor een goede match tussen pleegkind en pleegouders.

Vanaf 19 september hebben we weer bijbelstudiemorgens in de achterzaal van de Rehoboth. We komen meestal om de twee weken bij elkaar om samen na te denken over een gedeelte van de Bijbel. We luisteren naar een meditatie en bespreken in groepjes een aantal vragen die hierbij horen. De bijbelstudies komen uit het blad De Hervormde Vrouw en gaan dit seizoen over: ‘Hou(d) vast ! vanuit de brieven van Paulus aan Timotheüs.

Deze brieven staan vol pastorale en diaconale adviezen. Het volgen van Jezus kan lijden veroorzaken. Hoe gaan wij daar mee om? Wat geloven wij? Belangrijk is het dat wij ons vasthouden aan de gezonde leer en aan een gelovig leven. Hoe gaan wij om met ons geld, is genoeg genoeg of willen wij steeds meer? Of laten wij ons leiden door Hem, in vertrouwen. Deze thema’s zullen in de Bijbelstudies naar voren komen. Handig is om een schriftje of notitieboek aan te schaffen voor de Bijbelstudies, hierin kunnen we onze vragen van het hoofdstuk in opschrijven evenals de creatieve verwerking.

10 oktober zal er een spreker namens Friedenstimme aanwezig zijn. Alle gemeenteleden of belangstellenden zijn dan ook van harte welkom. In februari gaan we een morgen creatief aan de slag.

Jong en oud zijn van harte welkom om met ons mee te doen. Onze eerste verenigingsmorgen is donderdag 19 september. Inloop vanaf 9.00 uur waarna we om 09.30 uur beginnen. De ochtend duurt tot ongeveer 11.30 uur en is in de zaal van de Rehoboth. De rest van het programma is terug te vinden op de site van de kerk. Er is oppas aanwezig.

Anita van Zoelen