22 | 01 | 2019

Week van Gebed 2019 zet het recht voor ogen

'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen.

De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari.

Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië.

De kerken in Indonesië vinden het belangrijk het recht voor ogen te houden als basis voor eenheid.

In hun land hebben zij ervaren hoe onrecht zorgt voor verdeeldheid en exclusiviteit.

Dit terwijl de samenleving voorheen juist gekenmerkt werd door samenwerking en solidariteit.

Deze thematiek sluit prachtig aan bij de Week van Gebed voor de eenheid.

De centrale Bijbeltekst van de Week van Gebed komt in 2019 uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20.

Een hoofdstuk waarin Gods voorschriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht.

Voor christenen in Indonesië is dat geen vreemde combinatie.

In Nieuw-Lekkerland organiseert Keerpunt, het samenwerkingsverband van vijf verschillende kerkgenootschappen,

een vijftal plaatselijke bijeenkomsten in deze Week van gebed, die allemaal om 19.30 uur beginnen.

Maandag       21 januari      Gereformeerde Ontmoetingskerk

Dinsdag         22 januari      Herv.  Gemeente Maranatha

Woensdag     23 januari      Geref.  Kerk Vrijgemaakt, Hoeksteen

Donderdag    24 januari      Vrije Baptistengemeente (Maranatha-kerk)