Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg

20 | 10 | 2021

Haïti werd afgelopen zaterdag opgeschrikt door een zware aardbeving. De ramp zorgt tot nu toe voor duizenden slachtoffers, waaronder honderden doden. ZOA komt daarom in actie om te helpen. 

De schade is enorm nadat een aardbeving met de kracht van 7.2 op de schaal van Richter het land trof. Naast de vele gewonden en duizenden dodelijke slachtoffers, zijn honderden mensen nog steeds vermist. Volgens de VN zijn er zeker 37.300 huizen verwoest en nog eens 46.000 zwaar beschadigd waardoor tienduizenden gezinnen dakloos zijn. Daarnaast zijn belangrijke toegangswegenwegen en andere infrastructuur verwoest.

Hulp is hard nodig om de slachtoffers op te vangen en te voorzien van onderdak en eerste levensbehoeften. ZOA verleent daarom de dringende noodhulp via onze partners die op Haïti aanwezig zijn.

Steun de noodhulp op Haïti
Samen met jou willen we de slachtoffers van de aardbeving op Haïti niet aan hun lot over laten. Met jouw steun kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen met onder andere tenten, slaapmatjes, voedsel- en hygiënepakketten. Help je ook mee?

Tijdens deze actie is ZOA in nauw contact met onder andere het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund NL, Woord en Daad en ZOA)

 

{

Zoeken
Nieuws
Dagelijks Woord
Recent gewijzigd
Meest gelezen