Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg

05 | 03 | 2021

De HGJB heeft een nieuw hulpmiddel gelanceerd om kinderen te betrekken bij de preek: de preekschrijfkaarten. 

Met de kaarten willen we zowel jonge, als oudere kinderen uitdagen actief bezig te zijn met de preek. Elke kaart is dan ook heel afwisselend en maakt gebruik van verschillende opdrachten.                                

Op de preekschrijfkaarten is het visuele aspect heel belangrijk. Daarom is er altijd genoeg te zien én te beleven op de kaart. Door pictogrammen te gebruiken, kunnen ook de allerjongsten de kerkdienst volgen.                

De kaarten zijn zo gemaakt dat ze al snel passen bij de preek. Een echte aanrader dus voor zowel in de zondagse eredienst, als op dit moment thuis tijdens de online eredienst. 

Eerste serie ‘Op weg naar Pasen’

De eerste serie kaarten zijn speciaal gemaakt voor de lijdensweken en heeft het thema ‘Op weg naar Pasen’. Deze preekschrijfkaarten gaan over verschillende elementen uit het paasverhaal. Zo is er bijvoorbeeld een kaart over de Intocht van Jeruzalem, een kaart over de gevangenneming van Jezus en een speciale kaart voor eerste Paasdag. In totaal zijn er voor deze periode acht kaarten. Zo zit er snel een kaart bij die past bij de preek.

Hieronder zijn de kaarten te downloaden, maar u ook kunt hier klikken voor de website van de HGJB waar de kaarten in een nog hogere resolutie zijn te downloaden.

 

 

Dagelijks Woord
Recent gewijzigd
Meest gelezen