Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg

12 | 07 | 2020

 

(Huis)Bijbelkringen seizoen 2019 – 2020 

In het afgelopen Bijbelkringseizoen, hebben we met alle 12 de kringen het boekje van ds. J.J. ten Brinke, Leven bij de Dag gaan behandeld . Bijbelstudies uit Joël en Habakuk. De zgn. kleine profeten.

Dit boekje is verschenen in de Artios Bijbelstudies reeks. Artios betekend: compleet toegerust, tot alle goed werk geartioseerd. Dit n.a.v. 2 Tim. 3 vers 17, waar staat: dat de Schriften ons gegeven zijn opdat de mens Gods artios zij. 

 

Achter op het boekje lazen we:

Het Woord van God is vol van verwachting en wil brengen tot een hoopvol leven. De profetische boeken van het Oude Testament geven nadrukkelijk grond voor die verwachting. 

Het Bijbelboek Joël predikt dat de dag van de HEERE nabij is, de profeet Habakuk verkondigt Wie de HEERE is, als Hij op weg naar die grote dag onbegrepen wegen met ons gaat.  

In “Leven bij de Dag” brengt ds. J. J. ten Brinke de boodschap van deze profetische boeken dicht bij het hart. 

 

De acht Bijbelstudies zijn voorzien van gespreksvragen en liedsuggesties en daarmee goed bruikbaar voor kringen in de gemeente.

De 12 kringen, die onze gemeente “rijk:” is, zijn bewust klein gehouden, vanwege de openheid die we koesteren.

Bent u of jij geïnteresseerd dan kunt u/jij informatie vragen over deze huis-Bijbelkringen, neem dan contact op met één van de coördinatoren:  Arie ’t Hoen, tel. 078-6916321, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ad Stout, tel. 0184-685867, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aan het einde van het seizoen hoopte kring 5 (leiding Bas Stuy en Jan Simons), de sluitingsavond voor ons te verzorgen, maar ging niet door vanwege het Coronavirus. Alle activiteiten zijn  stop gezet

 

Op de Bijbelkring bijeenkomsten is ook altijd gelegenheid om wat geld achter te laten voor de (on)kosten, die door het gastgezin zijn gemaakt.

Wat er aan het einde van het seizoen in dit potje overblijft, zal dit seizoen besteed worden aan de Stichting Ontmoeting, hulp aan mensen die vastgelopen zijn. Mensen met sociale, psychische en financiële problemen, ex-gedetineerden, zwerfjongeren, dak- en thuislozen en multi-probleemgezinnen, zodat ze weer hun stap in de goede richting kunnen zetten. Men doet dat vanuit verschillende locaties in Nederland.

We willen u en jou ook hartelijk oproepen, deze hulp die aan onze naaste plaatsvindt, regelmatig in uw gebeden, persoonlijk maar ook op de Bijbelkring, te gedenken.

 

Nieuwe leden kunnen zich dus melden bij één van de coördinatoren en deze zullen dan proberen u, een zo goed mogelijk plaats te wijzen, wat past bij uw wensen.

Namens de coördinatoren, Ad Stout

Zoeken
Nieuws
Dagelijks Woord
Recent gewijzigd
Meest gelezen