Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg

24 | 09 | 2021

Bijbelkring

Komend bijbelkringseizoen hopen we, ondanks de coronabeperkingen, toch bij elkaar te gaan komen. Als het toegestaan wordt, kunnen we weer gebruik (gaan) maken van de ruimte in onze kerkgebouwen, zodat we met voldoende afstand bijeen kunnen komen.

Het studieboekje Goudkoorts, Bijbelstudies uit de brief aan de Romeinen (1), geschreven door dr. H. van den Belt, willen we proberen af te (gaan) maken v.w.b. de kringen die dat nog niet hebben kunnen doen. Twee kringen hebben het boekje wel doorlopen en zullen een alternatief boekje (Opgeheven handen, geschreven door ds. H. J. van der Veen uit Sliedrecht) behandelen komend seizoen.

 

Op omslag van het boekje Goudkoorts staat:

De Romeinenbrief is een goudmijn. De eeuwen door hebben christenen in deze brief het Evangelie ontdekt en herontdekt. In deze Bijbelstudies uit de eerste helft van dit Bijbelboek deelt Dr. H. van den Belt de inzichten die hij heeft opgedaan in de omgang met deze brief. De kernboodschap van Paulus is dat de rechtvaardige uit het geloof zal leven. Christus is de enige Rechtvaardige. Hij leeft door Zijn geloof. Iedereen die door het geloof in Christus is, zal leven met Hem.

De twaalf kringen, die onze gemeente rijk is, zijn bewust klein gehouden, vanwege de openheid die we koesteren.

Bent u of ben jij geïnteresseerd, dan kun(t) u/jij informatie opvragen over deze huisbijbelkringen. Neem contact op met een van de coördinatoren: Arie ’t Hoen (tel. 078-6916321/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ad Stout (tel. 0184-685867/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Aan het einde van het seizoen (mocht dit allemaal mogelijk zijn, gezien de beperkingen door het coronavirus) zal kring 6 (leiding: Gert de Ouden en Ad van den Heuvel), de sluitingsavond voor ons verzorgen, waarop de eventueel overgebleven vragen van het afgelopen seizoen zullen worden behandeld door onze predikant, ds. A. van Lingen.

Op de bijbelkringbijeenkomsten is ook altijd gelegenheid om wat geld achter te laten voor de (on)kosten die door het gastgezin zijn gemaakt. Wat er aan het einde van het seizoen in dit potje overblijft, zal dit seizoen besteed worden aan CRR (Christian Refugee Relief). Zij doen aan bijbelverspreiding en kledingtransporten. De materialen gaan naar de organisatie i58, die o.a. actief is op Lesbos en Samos.

 

De naam i58 is een verwijzing naar Isaiah 58:6-7 (Jesaja), Is dit niet het vasten dat Ik verkies: dat u de boeien van de goddeloosheid losmaakt, dat u de banden van het juk ontbindt, dat u de onderdrukten vrij laat heengaan en dat u elk juk breekt? 

Is het niet dit, dat u uw brood deelt met wie honger lijdt, en de ellendige ontheemden een thuis biedt, dat, als u een naakte ziet, u hem kleedt, en dat u zich voor eigen vlees en bloed niet verbergt?

Het is een Amerikaanse organisatie waarvoor mennonieten vanuit Amerika naar Griekenland komen om te dienen in de naam van Jezus en tot eer van God. Zij hebben een eigen internetsite: https://www.i58greece.org/ en ook op Facebook en Instagram kun je hen vinden.

 

We willen u en jou ook hartelijk oproepen dit werk regelmatig in uw gebeden, persoonlijk, maar ook op de Bijbelkring, te gedenken.

Nieuwe leden kunnen zich dus melden bij een van de coördinatoren en deze zullen dan proberen u een zo goed mogelijk plaats te wijzen, wat past bij uw wensen.

Ad Stout

Dagelijks Woord
Recent gewijzigd
Meest gelezen