Hervormde Gemeente Kinderdijk-Middelweg

22 | 04 | 2019

(Huis)Bijbelkringen seizoen 2018 – 2019

In het komende nieuwe Bijbelkring seizoen, waarin we het boekje “de Medicijnkist van God” zullen behandelen, geschreven door Ds. M. M. van Campen uit Rotterdam, wordt u weer hartelijk uitgenodigd om deel te (gaan) nemen aan de Huisbijbelkringen.

De omslag van het boekje schrijft:            

'Wie gezond zijn, hebben geen dokter nodig, maar wie ziek zijn,' zei de Heere Jezus. Dit woord geldt in de eerste plaats voor zondaren. Zij hebben immers bekering nodig. Dit woord is echter ook van toepassing op de gelovige kinderen van God. Zij hebben namelijk genezing nodig. Zodra je leven uit God ontvangt, ben je op dat moment een baby in het geloof. De zuigeling in de genade moet echter wel groeien naar volwassenheid! Dat proces van opgroeien voltrekt zich niet probleemloos. Evenals in het natuurlijk leven kunnen er kinderziekten voorkomen. 

Dit Bijbelstudieboekje gaat over de geestelijke kwalen in het christenleven. De Bijbel is een eerlijk boek en bespreekt tal van gelovigen die worstelden met moeilijke perioden in hun leven. Perioden van geestelijke zwakte en zielenkwalen. God heeft gelukkig een medicijnkist! In de Bijbel vind je diagnoses, maar ook de therapie. 

De medicijnkist van Godis geschikt voor een diagnose van je geestelijke leven. Ben je te druk? Of loop je in het donker? Ben je slaperig of vleselijk en dreig je achterop te raken? Misschien twijfel je vaak of draag je toch vrucht?
Dit boekje laat iets zien over de mogelijke toestanden van het christen-hart. Aan het eind van ieder hoofdstuk zijn gespreksvragen toegevoegd, waardoor het geschikt is voor kringwerk in de gemeente.

Dit jaar beginnen we met 12 kringen. De 12dekring start dit jaar voor het eerst met allemaal jonge mensen die afscheid hebben genomen van de +18 Bijbelstudie groep. Als leiding hebben we Vincent Brauns en Jan Rozendaal bereid gevonden om deze kring te gaan leiden.

Bent u of jij geïnteresseerd dan kunt u/jij informatie vragen over de huis-Bijbelkringen, neem dan contact op met één van de coördinatoren:  Arie ’t Hoen, tel. 078-6916321, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of  Ad Stout, tel. 0184-685867, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan het einde van het seizoen zal kring 3 (leiding Arie van Rees en Kees Langerak), de sluitingsavond voor ons verzorgen, waarop de eventueel overgebleven vragen van het afgelopen seizoen zullen worden behandeld door onze predikant ds. A. van Lingen.

Deze sluitingsavond is gepland op D.V. 8 mei 2019. Plaats deze vast in de agenda!

Op de Bijbelkring bijeenkomsten is ook altijd gelegenheid om wat geld achter te laten voor de (on)kosten, die door het gastgezin zijn gemaakt.

Wat er aan het einde van het seizoen in dit potje overblijft, zal dit seizoen besteedt worden aan De Hoop.

We willen u en jou ook hartelijk oproepen, deze hulp die aan onze verslaafde naaste plaatsvindt, regelmatig in uw gebeden, persoonlijk maar ook op de Bijbelkring, te gedenken.

Nieuwe leden kunnen zich melden bij één van de coördinatoren en deze zullen dan proberen u, een zo goed mogelijk plaats te wijzen, wat past bij uw wensen.

Namens de coördinatoren, voor alle kringen goede en gezegende bijeenkomsten. 

Ad Stout

Zoeken
Nieuws
Dagelijks Woord
Recent gewijzigd
Meest gelezen