30 | 11 | 2021

Mannenvereniging ‘Wees een man’

Als Mannenvereniging willen we proberen om dit seizoen weer bij elkaar te komen. Het vorige seizoen werd in maart 2020 helaas abrupt afgebroken vanwege het coronavirus. En nog steeds hebben we daar mee te maken. Vooralsnog staan de avonden ingepland in het Elzenhonk, omdat het daar wat ruimer is. Maar ook daar gelden beperkingen voor het aantal mensen dat er conform de richtlijnen van het RIVM kan samenkomen. Kortom, hier is momenteel nog onduidelijkheid over. Houd u de Kerkbode in de gaten voor de meest actuele informatie. Het streven is in elk geval wel om de avonden te houden, uiteraard alles bij leven en welzijn en afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus.

De bijeenkomsten zijn op de dinsdagavonden, om de twee weken, van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Het is leerzaam om met elkaar over een bijbels of daaraan gerelateerd onderwerp van gedachten te wisselen. Je kunt veel van elkaar leren, de jongere leden van de oudere, maar ook andersom.

Dit seizoen komen onderstaande onderwerpen aan bod:

- Psalmen

- 1e brief van de apostel Petrus

- Nederlandse Geloofsbelijdenis

- ‘God leren kennen’ van de Brits-Canadese theoloog J.I. Packer († 17 juli 2020)

- Vrije onderwerpen

Het volledige programma is reeds verstrekt aan de leden van de mannenvereniging en is ook te vinden op deze pagina. U kunt het ook opvragen bij ondergetekende. De datum en het onderwerp worden ook aangekondigd in de Kerkbode. In de huidige situatie is het raadzaam om de Kerkbode in de gaten te houden.

Nieuwe leden zijn van harte welkom (hoewel we misschien even een slag om de arm moeten houden vanwege de beperking ten aanzien van het aantal mensen dat in het Elzenhonk past). Laat u zich niet afschrikken omdat u een inleiding zou moeten maken. Natuurlijk stellen we dat op prijs, maar tot op heden hebben we altijd genoeg leden gehad die het willen doen. Alleen al het maken van een inleiding is voor jezelf verrijkend omdat je dan ‘gedwongen’ wordt om je dieper in te lezen in het onderwerp, waar je anders niet aan zou toekomen. Ook de contributie ad €10,- voor een seizoen zal u hopelijk niet afschrikken.

We hopen ook dit seizoen weer op leerzame, goede en gezegende avonden.

Jaap Stam (secretaris)

Hoogaarslaan 20, 0184-682123,